Grand Theatre krijgt ton voor aanpassingen pand

Foto: Provincie Groningen

Voor het verbeteren van voorzieningen in het Grand Theatre krijgt de Stichting Grote Markt 35, de beheerder van het Grand Theatre in Groningen een subsidie van 100.000 euro van de provincie Groningen. Het gaat om het aanpassen van installaties voor theatertechniek, een rolstoelgang, een brandmeldinstallatie en geluidsisolerende deuren.

Met deze aanpassingen wil de stichting het Grand Theatre voor de komende periode geschikt houden voor culturele activiteiten.

Grand Theatre

Het Grand Theatre is al meer dan 35 jaar een belangrijk cultureel podium in Groningen. Het biedt vooral ruimte aan beginnende theatermakers. Sinds 2017 is het Grand Theatre ook de centrale plek voor Station Noord 2.0, een organisatie die cultureel talent stimuleert.

In totaal is bijna 245.000 euro nodig voor de aanpassing van het pand. De Gemeente Groningen draagt ook 50.000 euro bij. De subsidie van de provincie Groningen komt uit het budget Culturele Infrastructuur Aard- en Nagelvast (CIAN). Dit budget is bedoeld om te investeren in culturele panden.

Eind 2017 ontving het Grand Theatre ook een subsidie van het Landelijk Fonds Podiumkunsten om voor twee jaar een programma op te zetten. Sindsdien worden de ruimtes in het pand veel gebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen