Teddy Bear Hospital in UMCG

Foto: Publiek Domein

Het Teddy Bear Hospital, waarbij kleuters spelenderwijs kennismaken met het ziekenhuis door hun ‘zieke’ knuffel beter te maken vindt op dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 mei 2018 voor de 13e keer plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Dokters in witte jassen, enge spuiten of gips? Voor kinderen kan dit allemaal erg beangstigend zijn. Vaak komt dit doordat kinderen niet weten wat ze te wachten staat.

Het doel van het Teddy Bear Hospital is om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Rollenspel

Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij ruim 800 kleuters van verschillende basisscholen hun eigen teddybeer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Hiervoor is een van de patio’s van het UMCG omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers.

Studenten geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt. De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een ‘operatie’.

Berenapotheek

Farmaciestudenten runnen een Berenapotheek bij het Teddy Bear Hospital. De kinderen kunnen ‘medicijnen’ (snoeppilletjes en limonadedrankjes) voor hun knuffel ophalen met een recept dat ze van de dokter hebben gekregen.

Naast het doel om de eventuele angsten bij de kinderen weg te nemen, hebben de studenten Geneeskunde, de ruim 150 knuffeldokters, die het Teddy Bear Hospital organiseren. zelf ook belang bij dit project doorhun communicatieve vaardigheden met kinderen trainen.

IFMSA

Het Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van medische studenten, waar IFMSA-Groningen deel van uitmaakt. Het project is naast Groningen ook in andere steden en landen een succes.

Reacties

article
645332
Teddy Bear Hospital in UMCG
Het Teddy Bear Hospital, waarbij kleuters spelenderwijs kennismaken met het ziekenhuis door hun ‘zieke’ knuffel
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/645332/teddy-bear-hospital-umcg-2/
2018-05-15T08:50:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/05/13202519/cold_flu_ill_syringe_flu_vaccination_vaccinate_make_provisions_pension-1283009.jpgd-teddybeer-umcg-kind-teddybear.jpg
Nieuws