Kruising Meeuwerderweg met Esperantostraat drie weken dicht

Foto: Google Maps

De kruising van de Meeuwerderweg met de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat is vanaf vandaag, maandag 14 mei tot maandag 4 juni afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en fietsers vanwege werkzaamheden aan de riolering.

Alleen voetgangers mogen de werkzaamheden via de stoep passeren. Fietsers mogen niet over de stoep fietsen. De eerste dagen zijn er verkeersregelaars die hierop toezien, meldt Aanpak Ring Zuid.

Op deze kruising wordt nieuwe riolering aangesloten op de oude riolering. Hiervoor wordt een vier meter diep gat gegraven.

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen met het wegfrezen van het asfalt op 14 mei. Dit duurt ongeveer een uur en geeft geluidsoverlast in de omgeving. Van de overige werkzaamheden wordt weinig geluidshinder verwacht. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 16.00 uur.

Voor het verkeer zijn verschillende omleidingsroutes. Deze zijn met borden aangegeven.

In deze periode blijft de Meeuwerderbaan nog dicht. De winkels aan de Meeuwerderweg blijven bereikbaar.

Meeuwerderbaan

In dezelfde periode wordt naast de Meeuwerderbaan gestart met de ondergrond voor de tijdelijke weg die aangelegd gaat worden tussen het Julianaplein en het Europaplein. De tijdelijke weg komt op de noordbaan van de zuidelijke ringweg, met een uitbouw naar het talud (de schuine helling van de weg).

De Meeuwerderbaan blijft in deze periode dicht. Bewoners van de Meeuwerderbaan kunnen parkeren op de parkeerplekken onder de zuidelijke ringweg en op de parkeerplekken aan het Winschoterdiep, naast Ordina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen