Nieuwe woontoren in De Hoogte heet ‘De Helix’

Onthulling van de 'nije naam' van het gebouw.
Onthulling van de 'nije naam' van het gebouw.
Foto: Siese Veenstra

De nieuwe woontoren in De Hoogte heet ‘De Helix’. De officiële start van de bouw van de woontoren Bedumerweg vond dinsdag plaats. Dit ging gepaard met de onthulling van de ‘nije naam’ door wethouder Roeland van der Schaaf.

Voor de nieuwe naam van het gebouw werd een prijsvraag uitgeschreven, waarop 435 namen werden ingezonden. Een jury bestaande uit architect Ronald Koekoek van De Unie Architecten, technisch directeur Jacob Prins van Geveke Bouw & Ontwikkeling en algemeen directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman, beoordeelden de inzendingen en kozen unaniem voor ‘De Helix’. De naam verwijst naar de helix-structuur in het ontwerp van de toren. Door het gebouw loopt verticaal een spiraalvormige ‘straat’ van met elkaar verbonden ruimtes die ook van buitenaf zichtbaar is.

De inzender van de winnende naam nam tijdens de bekendmaking vanmiddag een Nijestee-stadsfiets in ontvangst.

222 woningen

Het gebouw komt naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg en krijgt 116 studio’s, 96 tweekamerappartementen en 10 maisonnettes. De 22 verdiepingen tellende woontoren is ontworpen door De Unie Architecten en wordt gebouwd door Geveke Bouw & Ontwikkeling te Eelde. In 2019 moet de toren klaar zijn.

Begroeide fietsenstalling

Onder een deel van het terrein komt een verdiepte fietsenstalling te liggen. Het dak van de fietsenstalling wordt ingericht als groen park wat tevens dienst doet als buitenruimte voor de bewoners van de toren.

Lees ook: Nieuwe naam voor woontoren Bedumerweg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen