Koningsdagcampagne #mijngroningen van start

Foto: Provincie Groningen

Met de oproep “Laat jouw Groningen zien voor Koningsdag” startte de Commissaris van de Koning René Paas, mede namens de gemeente en de Oranjevereniging dinsdag de online campagne #mijngroningen.

Alle Groningers zijn uitgenodigd om te laten zien wat Groningen voor hen zo prachtig of bijzonder maakt. Dat kan door een foto of filmpje te delen op social media via de hashtag #mijngroningen. Post jouw foto of filmpje van jóuw Groningen op Instagram of Youtube, of post het op de Facebookpagina Koningsdag2018Groningen en gebruik hierbij de hashtag #mijngroningen.

Het doel van de campagne is om met de hele provincie toe te leven naar het bezoek van Koning Willem-Alexander en zijn familie en in aanloop naar Koningsdag het hele land te laten zien, wat het echte Groningen is.

Een aantal bekende Groningers hebben al een filmpje gemaakt. Deze filmpjes zijn te bekijken op www.koningsdag.groningen.nl.

Ballonvaart

Meedoen aan de campagne wordt beloond: de winnaar van het beste filmpje en de winnaar van de beste foto krijgen een ballonvaart voor twee cadeau. Ook worden de beste inzendingen tijdens Koningsdag uitgezonden op verschillende beeldschermen in de stad.

Koningsdag in Groningen

Koning Willem-Alexander viert op vrijdag 27 april met zijn familie Koningsdag in de stad Groningen. Gemeente, provincie en Oranjevereniging hopen een groots feest te organiseren voor iedereen in Groningen. Samen met allerlei andere organisaties én de inwoners van Groningen willen wij heel Nederland laten zien dat we trots zijn op onze prachtige stad en regio.

Informatie over het programma, de bereikbaarheid en meer is te vinden op www.koningsdag.groningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen