Prijzenregen voor Noorderpoort tijdens Skills The Finals

Studenten van Noorderpoort hebben tijdens Skills The Finals, die van 15 tot en met 17 maart werden georganiseerd, in totaal één keer goud en drie keer zilver gewonnen.

Joey Venema werd eerste in de categorie Fietstechnicus. Lyon Ottinga (Verpleegkunde), Marnick Winter (Lassen) en Martijn Diehlman (Autotechnicus) wonnen alledrie een zilveren plak.

Ook in de andere vakgebieden waren de prestaties van de Noorderpoort studenten niet onverdienstelijk:

  • Applicatieontwikkelaar: 6e plek voor Alex Kramer
  • Fotograaf: 6e plek voor Job Verkruisen
  • Gastheer/Gastvrouw: 5e plek voor Eric Jansen
  • Grafisch Vormgever: 8e plek voor Ilse Graansma
  • Interieuradviseur: 7e plek voor Merle Meyer
  • Juridisch Dienstverlener: 7e plek voor Verena Hindriks
  • Mechatronicus: 6e plek voor Erik Bontsema en Miguel Lourenço

Noorderpoort is trots op alle studenten die hun beste beentje voor hebben gezet tijdens de vakwedstrijden van Skills Heroes.

Over Skills The Finals

Skills The Finals is het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen ze het beroepsonderwijs naar een hoger niveau.

Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2018, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 26 tot en met 28 september in Boedapest. Zo’n 500 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 28 landen. Binnenkort maakt de organisatie van Skills Heroes bekend welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

WorldSkills Netherlands

Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap binnen het mbo. Dit doen zij samen met de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands onder de noemer Skills Talents vakwedstrijden voor het vmbo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen