Foto sfeerverslag van zonnige Groningen Urban Trail

Een recordaantal van 3.500 deelnemers startten zondagochtend aan de derde editie van de Groningen Urban Trailgenoot met een heerlijke ochtendzon. De eerste deelnemers startten om 9.30 uur vanaf de Vismarkt aan hun tocht door de stad.

 

 

 

 

 

 

Het vernieuwd parcours leidde de deelnemers, langs, over en door 20 bijzondere gebouwen. Culturele, historische gebouwen zoals Groningen Archieven, het Hoofdstation, door het Stadsschouwburg, DOT, Brouwerij Martinus en Vindicat waren onderdeel van het parcours. Nieuw dit jaar was de Universiteitsbibliotheek Groningen.

 

Bij de finish op de Vismarkt werden alle lopers met een unieke herinneringsmedaille en een ontbijtpakket beloond.

De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. Elske Dijkstra, projectmanager van Golazo Noord Nederland: “We zijn trots dat we op deze manier sport en cultuur in Groningen hebben samengebracht en dat we zo veel nieuwe locaties konden aanbieden. Dat we inmiddels zijn gegroeid naar 3.500 deelnemers is een mooi compliment, maar het smaakt naar meer. Voor volgend jaar komt er wederom een vernieuwd parcours en kijken we of we meer deelnemers mogen toelaten.”

Landelijke tour

Groningen trapte de landelijke tour van 10 steden af. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Amsterdam (18 maart), Maastricht (25 maart) en Leeuwarden (22 april). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen