Een nieuwe manier van muziekles bij VRIJDAG

Foto: © Yoko Heiligers

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, start 13 februari met een nieuwe reeks muzieklessen voor kinderen van 7 tot 12 jaar: Muziek Instap. Binnen deze route zetten kinderen hun eerste stap in een ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Kinderen maken kennis met verschillende instrumenten en leren samen spelen en presenteren.

Docente Jeanette Kappelhof: “Een heleboel kinderen hebben van tevoren al een beeld van wat ze graag willen doen, maar kennen zo’n instrument helemaal niet. Bij Muziek Instap kunnen ze kijken of ze het leuk vinden en misschien een instrument kiezen waar ze in de eerste instantie niet aan hebben gedacht.”

Samen muziek maken

Bij Muziek Instap krijgen kinderen samen les en leren ze veel over samen muziek maken, nieuwe muziek maken, improviseren, presenteren, dirigeren en luisteren naar muziek. Aanmelden of meer informatie? Kijk op bijvrijdag.nl/muziekinstap.

Subsidie op lesgeld

De kosten voor Muziek Instap bedragen 25 euro per maand. Kinderen die de cursus niet kunnen betalen, krijgen deze vergoed via het Jeugdcultuurfonds. Kijk voor de voorwaarden op bijvrijdag.nl/subsidie.

Afhankelijk van het gekozen instrument zijn de lessen steeds op dinsdag, woensdag of donderdag van 16.00 tot 16.30 uur (7-9 jaar) en 16.30 tot 17.00 uur (10-12 jaar).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen