Winnaars Beste Groninger Film 2017

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Dutch Broadcasting Company}

Vrijdagavond zijn met een feestelijke uitreiking met Hadassah de Boer De Beste Groninger Films 2017 verkozen. Dit gebeurde tijdens de 22e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen in een uitverkocht Groninger Forum.

Winnaars

De winaar in de categorie non-fictie film is de documentaire ‘De Stille Beving’ van Piet Hein van der Hoek. Volgens de jury is de documentaire een indrukwekkend relaas, ook los van het zeer actuele onderwerp. Het gesol met de slachtoffers van de aardbevingen is een ziekmakende situatie en dat voel je als kijker.

In de categorie beste videoclip is ‘ChuBeats – Glass Creature’ van Anton van der Linden gekozen. Een treffend voorbeeld van een clip die een verhaal probeert te vertellen en alleen al daarom prijzenswaardig, aldus de jury.

‘Memories wrapped in paper planes’ van Antonia Rehnen is de winnaar geworden in de categorie beste fictiefilm. De film schept volgens de jury een geheel eigen wereld die je niet per se hoeft te begrijpen, maar die wel allerlei emoties oproept. ‘Zorgvuldig, fantasievol, smaakvol, charmant, secuur en met visie’.

Club Guy & Roni: ’the road from Happiness’ van Lex Vesseur is winnaar in de categorie beste opdrachtfilm. ‘Verrassende promo voor een nieuwe show, waarin de gekte van de groep sprekend overkomt. Hysterisch maar beheerst en uiteindelijk vooral ook een erg aanstekelijk eindresultaat’, meldt de jury.

De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de regio Groningen. Voor de vierde editie van De Beste Groninger Film werden er ruim 50 films ingezonden voor vier categorieën: non-fictiefilm, videoclip, opdrachtfilm en fictiefilm. In iedere categorie werden er drie of vier films genomineerd.

Jury

De jury bestond uit juryvoorzitter Evert Janse (directeur OOG TV), Dana Nechushtan (regisseur van Hollands Hoop), Perrie Hoekstra (ruim 25 jaar ervaring als televisie- en filmmaker) en Kevin Toma (filmjournalist, o.a. de Volkskrant).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen