PvdA: ‘Groningen verdient Nationaal Plan Aardbevingen!’

Foto: Jan Buurma

Volgens de PvdA moet er een Nationaal Plan Aardbevingen komen voor de provincie Groningen. De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Groningen pleit daarvoor.

Zeeland en het Rivierengebied kregen terecht nationale steun om de veiligheid in die delen van Nederland te garanderen. Waarom krijgt Groningen dat niet?’, vraagt waarnemend PvdA-fractievoorzitter Sebastiaan Ruddijs.

Boodschap aan bestuurders

Woensdag 6 december zit het gemeentebestuur van Groningen aan tafel voor een belangrijk overleg met de Rijksoverheid. PvdA-fractievoorzitter Sebastiaan Ruddijs vindt dat Groningse bestuurders daar een werkend nationaal plan moeten eisen. De Nederlandse regering mag de aardbevingsproblemen niet langer afdoen met ‘pappen en nathouden’.

Schadeherstellen, bouwen en betalen

Er is nog veel onduidelijk en dus is er geen meerjarenprogramma, zo erkent de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Er is een nieuw kabinet met een nieuwe minister, de Raad van State heeft het Gasbesluit vernietigd en er is verwarring over gemaakte afspraken.

De vergadering van 6 december kan volgens de Partij van de Arbeid in de gemeente Groningen daar een einde aan maken en de weg vrijmaken voor snelle actie.

De tijd van praten is nu wel voorbij, vindt Ruddijs.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
561166
PvdA: 'Groningen verdient Nationaal Plan Aardbevingen!'
Volgens de PvdA moet er een Nationaal Plan Aardbevingen komen voor de provincie Groningen. De
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/561166/pvda-groningen-verdient-nationaal-plan-aardbevingen/
2017-12-05T15:05:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/12/05132707/aardbeving.jpg
Nieuws