Directeur Anneke Schäfer stopt bij de Natuur en Milieufederatie Groningen

Foto: Anneke Schäfer

Directeur Anneke Schäfer gaat begin volgend jaar de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) verlaten. Schäfer wil een betere balans tussen werk en privé.

Dagelijks reist ze van haar woonplaats Munnekeburen (in het zuiden van Friesland) naar Groningen. “In combinatie met het vele vergaderen, ook in de avonduren, wordt me dat teveel. Ik vind het lastig om de NMG los te laten, maar soms is het noodzakelijk om te kiezen voor een betere balans tussen werk en privé”, aldus Schäfer.

“Ik bedank medewerkers, Raad van Toezicht en Raad van Advies voor de fijne samenwerking. En natuurlijk wil ik ook alle partners en betrokkenen met wie ik heb mogen samenwerken in de provincie bedanken.”

De afgelopen jaren heeft ze met succes vorm en inhoud gegeven aan de groei van de NMG. De organisatie moest een antwoord vinden op de uitbreiding van dossiers als energietransitie, aardbevingen en natuur en landbouw.

De NMG is een belangrijke partner voor overheden en bedrijfsleven op weg naar een aantrekkelijk en duurzaam Groningen.

De organisatie is Anneke zeer erkentelijk voor haar inzet voor de NMG. Inmiddels is de Raad van Toezicht een wervingsprocedure gestart voor opvolging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen