Nieuwe lector Integrale aanpak kindermishandeling bij Hanzehogeschool Groningen

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool in Groningen heeft maandag 20 november dr. Esmah Lahlah benoemd als lector Integrale aanpak kindermishandeling bij de Hanzehogeschool Groningen tijdens de Week tegen kindermishandeling.

Het lectoraat Integrale aanpak kindermishandeling richt zich op het doorbreken van het taboe rond dit thema, meldt de Hanze.

De Hanzehogeschool Groningen gaat de komende vier jaar intensief samenwerken met werkveldpartners en gemeenten op het gebied van preventie van kindermishandeling en het realiseren van effectieve hulp in situaties waarin sprake is van kindermishandeling.

Esmah Lahlah

Esmah Lahlah is naast lector aan de Hanze werkzaam als universitair docent Victimologie en Ontwikkelingspsychologie bij het International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) van Tilburg University. Lahlah promoveerde op het gebied van jeugdcriminaliteit en kindermishandeling.

Esmah Lahlah gaat de komende periode met de partners bouwen aan het gezamenlijke onderzoeks- en uitvoeringsprogramma als voorbereiding op het lectoraat.

Partners die zich hebben verbonden zijn: gemeente Groningen, samenwerkingsverband Drentse gemeenten, Accare, GGD Groningen, Lentis, Tinten Welzijnsgroep, Jeugdbescherming Noord (en Veilig Thuis), Elker, Het Poortje en RIGG. Zij vormen onder leiding van de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen de stuurgroep en maken het lectoraat financieel mogelijk. Daarnaast zal samenwerking worden gezocht met belangrijke stakeholders in de regio.

Avond tegen kindermishandeling

Donderdagavond 23 november gaf Esmah Lahlah een interactieve lezing tijdens een avond tegen kindermishandeling bij de Academie voor Sociale Studies aan de Hanzehogeschool Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen