‘Gemeente dwarsboomt 2e Internationale Kerstcircus’

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen dwarsboomt het 2e Internationale Kerstcircus Groningen. Dat meldt Circus Renz Berlin.

Het Internationale Kerstcircus Groningen zou dit jaar van 22 december tot en met 7 januari plaatsvinden op het voormalige suikerunieterrein in de stad, evenals vorig jaar.

Voor het evenement is door de gemeente Groningen vergunning verleend en circus Renz heeft met de beheerder van het terrein een contract afgesloten met betrekking tot de huurprijs. Aan het einde van de zomer constateerden mensen van circus Renz dat het voormalige suikerunieterrein een grote bouwput was waar absoluut geen plaats was voor het grote circus.

De beheerder verzekerde echter dat de het terrein eind oktober 2017 weer in een goede staat zou zijn. Op basis van deze informatie had circus Renz alle vertrouwen in het doorgaan van het kerstcircus en werden contracten afgesloten met artiesten, reclamebureaus en de pers.

Vorige week bleek echter dat het suikerunieterrein een nog grotere bouwput was geworden en dat de enige toegangsweg voor auto’s niet begaanbaar was. ‘Diepe kuilen, brokstukken en ander puin maken het terrein compleet ongeschikt’, aldus circus Renz.

De beheerder liet weten ook met de handen in het haar te zitten maar kon aan de situatie niets wijzigen. Het terrein is van de gemeente Groningen en de werkzaamheden die er plaatsvinden behoren bij het project herstructurering van het voormalige suikerunieterrein van de gemeente Groningen.

Het circus was bereid om uit te gaan wijken naar de Drafbaan te Groningen. De gemeente Groningen ging hierin mee maar kwam in eerste instantie met een huurprijs die bijna vier keer hoger lag dan de huur van het oorspronkelijke terrein. Dit was voor circus Renz onbespreekbaar waarna de gemeente de prijs naar beneden bijstelde.

Volgens woordvoerder Jan Hoekstra van circus Renz bleef er echter nog een huurprijs over van ongeveer 11.000 euro. Dit is voor het circus niet op te brengen omdat men het programma heeft samengesteld op basis van de huurprijs van het voormalig suikerunieterrein.

Ondanks overleg met de gemeente is er tot op heden geen oplossing in zicht.

Volgens Jan Hoekstra ligt de oplossing voor het oprapen: dezelfde huur voor de drafbaan als voor het suikerunieterrein. Circus Renz zegt met een enorme schadepost te zitten als het kerstcircus niet doorgaat.

De gemeente Groningen onderzoekt de situatie en zegt later met een reactie te komen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
555210
'Gemeente dwarsboomt 2e Internationale Kerstcircus'
De gemeente Groningen dwarsboomt het 2e Internationale Kerstcircus Groningen. Dat meldt Circus Renz Berlin. Het
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/555210/gemeente-dwarsboomt-2e-internationale-kerstcircus/
2017-11-23T14:05:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/11/23135745/recreation-2782532_1280-circus-Renz.jpg
Nieuws