ABN AMRO kantoor Groningen Griffeweg gaat sluiten

Foto: Google Maps

Het ABN AMRO-kantoor aan de Griffeweg 97 in Groningen gaat sluiten. Het gebruik door klanten is zo sterk afgenomen dat het kantoor sluit op 19 januari 2018.

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Ook maken de klanten steeds vaker gebruik van de webcam, telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek aan de kantoren al jaren sterk terug, meldt de ABN AMRO.

Kantoor Grote Markt

Klanten van het kantoor Groningen aan de Griffeweg kunnen na 19 januari terecht op het kantoor aan de Grote Markt 22 in Groningen. Het pand aan de Grote Markt wordt momenteel verbouwd tot een duurzaam, eigentijds kantoor met ruime ontvangstruimten. De opening is binnenkort.

Aan de Grote Markt 22 zijn ook geldopnamen en stortingen mogelijk. Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO. Klanten van het kantoor Groningen Griffeweg hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hun in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet of mobiel.

‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren’, aldus Jaap Rumph, Directeur Marktgebied Noord-Nederland bij ABN AMRO.

‘Ook voor een hypotheekgesprek kiezen klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarvoor gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.’

De medewerkers van het kantoor Groningen Griffeweg zullen voortaan werken in het kantoor aan de Grote Markt in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen