Provincie investeert 3,6 miljoen in zorg

Foto: De Redactie

De provincie Groningen investeert 3,6 miljoen in de zorg in de provincie. Dat gebeurt met een subsidieregeling voor zorginstellingen, gemeenten en bewonersinitiatieven.

“De zorg staat onder druk, en daarmee de leefbaarheid voor onze inwoners. Bijvoorbeeld door de sluiting van verzorgingstehuizen. In het aardbevingsgebied speelt daarbij de problematiek van de versterking van verzorgingstehuizen”, aldus gedeputeerde Eelco Eikenaar.

De nieuwe regeling bestaat uit ‘Zorgvoorzieningen en regionale zorgprojecten’ en ‘Bewonersinitiatieven zorg’.

Zorgvoorzieningen en regionale zorgprojecten

De subsidie ‘Zorgvoorzieningen en regionale zorgprojecten’ is bedoeld voor gemeenten en zorginstellingen. Zij kunnen hiermee bijvoorbeeld een gezondheidscentrum financieren of de overname van zorgvastgoed.

Hiervoor is € 3.138.000 beschikbaar. De maximale bijdrage per programma bedraagt 40 procent van de totale subsidiabele kosten, tot maximaal 500.000 euro.

Bewonersinitiatieven zorg

De subsidie voor bewonersinitiatieven op het gebied van zorg is bedoeld om inwoners beter in staat stellen de zorg voor elkaar goed organiseren. Het kan hierbij gaan om investeringen in materialen, maar ook in advies- en proceskosten.

Met de regeling worden kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van zorg gestimuleerd en ondersteund. Hiermee wil de provincie bereiken dat de zorg aan blijft sluiten bij de vraag van de toekomst.

Voor dit onderdeel is 300.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen tot maximaal 20.000 euro.

De subsidieregeling is mede in overleg met zorginstellingen en inwoners tot stand gekomen.

Voor meer informatie over de zorgsubsidies: www.provinciegroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen