Hanzehogeschool op 4e plaats in Elsevier Beste Studies

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool Groningen staat net als vorig jaar op de vierde plaats van de brede hogescholen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van het Elsevier-onderzoek Beste studies.

De opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland is de bachelor Dans van de Hanzehogeschool. Vier opleidingen staan in de top tien van ‘beste docenten’ bij kleine opleidingen.

Beste Studies

Van de 48 beoordeelde voltijdopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen zijn er 21 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, twintig met een gemiddelde beoordeling en zeven met een lagere beoordeling dan gemiddeld.

Dertien opleidingen behaalden de nummer 1 positie in hun categorie, te weten: Small Business & Retail Management, Docent BKV, Logopedie, Toegepaste Psychologie, Chemische Technologie, Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Amsterdam, Sociaal Juridische Dienstverlening, Mondzorgkunde, Bio-Informatica, MBRT en Management in de zorg.

Bachelor Dans nummer 1

De Hanzehogeschool Groningen heeft de opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland. De bachelor Dans van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts heeft 95 procent tevreden studenten.

De vestiging in Amsterdam en Groningen delen de eerste plaats. De bachelor is de nummer 1 van de 2.126 beoordeelde hbo-, wo-bachelors en wo-masters.

Beste docent

Nieuw dit jaar zijn de ranglijsten ‘beste docenten 2017’ voor de grote, middelgrote en kleine opleidingen. De docenten zijn beoordeeld op hun bekwaamheid, inzet, bereikbaarheid en begeleiding.

In de categorie kleine hbo-opleidingen staan vier opleidingen in de top 10 van de ranglijst

  • Docent Dans – Amsterdam (1);
  • Docent Dans – Groningen (4);
  • Dans – Groningen (6)
  • Management in de Zorg (10).

Elsevier Beste Studies

Speciaal voor scholieren die volgend jaar een bacheloropleiding in het hoger onderwijs kiezen en bachelorstudenten op zoek naar een geschikte master vergelijkt Elsevier Weekblad 2.126 opleidingen. Waar zijn studenten het meest tevreden over de faciliteiten, het onderwijs en de organisatie? De beoordeling berust op een eigen bewerking van de Nationale Studentenenquête, waaraan ruim 280.000 studenten meededen.

Het gehele onderzoek is te bekijken op www.elsevier.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen