Groninger Museum met Joris Laarman Lab naar New York

‘Bone Chair’ uit 2006 van Joris Laarman.
‘Bone Chair’ uit 2006 van Joris Laarman.
Foto: Courtesy JorisLaarmanLab

De tentoonstelling Joris Laarman Lab van het Groninger Museum is vanaf 27 september 2017 te zien in het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum te New York.

Deze eerste grote solotentoonstelling, die te zien was in 2015 en 2016 in het Groninger Museum, gaat na New York verder op tournee door de Verenigde Staten en reist door naar het High Museum of Art in Atlanta en het Museum of Fine Arts te Houston.

Cooper Hewitt

Het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York is een van de grootste designmusea in de Verenigde Staten met een collectie van meer dan 210.000 objecten. De tentoonstelling is samengesteld door chief curator Mark Wilson en conservator hedendaagse kunst en design Sue-an van der Zijpp.

Joris Laarman

Joris Laarman begon in 2004 samen met Anita Star Joris Laarman Lab. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars werken zij op het raakvlak van design, kunst en wetenschap. Zij onderzoeken daarbij voortdurend nieuwe materialen en innovatieve technologieën.

Bekend zijn de 3D geprinte brug, de Heat Wave Radiator, de Bone Chair en de 3D Maker Chair die overal ter wereld geprint kan worden.

Het Groninger Museum volgt Joris Laarman geruime tijd met aankopen, opdrachten en collectiepresentaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen