Betoninspecties Vrijheidsplein komende weekenden

Foto: Google Maps

Vanaf dit weekend worden betoninspecties uitgevoerd op en onder het Vrijheidsplein door Combinatie Herepoort. Bepaalde rijstroken zijn dan tijdelijk afgesloten.

De onderzoeken maken deel uit van de voorbereidingen op de ombouw van de zuidelijke ringweg, meldt aanpakringzuid.nl.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september

De inspecties worden dit weekend uitgevoerd aan de onderkant van het viaduct over het Vrijheidsplein. Vrijdagavond wordt hiervoor één rijstrook afgesloten op de rotonde onder het Vrijheidsplein. Vrijdagnacht wordt vervolgens het terrein ingericht en de werkzaamheden voorbereid.

Zaterdagochtend rond 7.00 uur start Combinatie Herepoort met het weghalen van stukken beton. Dit gebeurt met behulp van waterstralen. Deze werkzaamheden duren ongeveer tot het begin van de middag. Dit kan enige geluidshinder voor omwonenden opleveren. Daarna worden de inspecties uitgevoerd en en het beton weer gerepareerd.

Zaterdagavond wordt de andere rijstrook afgezet. Vanaf zondagochtend 7.00 uur worden weer delen van het beton weggehaald. Het asfalteren begint rond een uur of 11. Ook dan geldt dat dit geluidshinder kan opleveren.

Zondagmiddag zijn de grootste werkzaamheden klaar. De rotonde is uiterlijk maandagochtend om 6.00 uur weer helemaal open voor verkeer.

Weekenden van 29 september en 13 oktober

In de weekenden van 29 september en 13 oktober worden inspecties uitgevoerd op de zuidelijke ringweg, boven het Vrijheidsplein.

In het weekend van 29 september zijn de vluchtstrook en één rijstrook ter hoogte van het Apollohotel afgesloten en in het weekend van 13 oktober zijn de afrit richting Martini Ziekenhuis en één rijstrook afgesloten.

Het asfaltfrezen start in beide weekenden telkens vrijdagavond rond 21.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht. De verwachting is dat deze werkzaamheden ’s nachts weinig tot geen hinder opleveren.

 

(Bron: Aanpak Ring Zuid)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen