GGD Groningen organiseert gespreksavonden over vaccinaties

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen organiseert drie gespreksavonden over vaccinaties, omdat veel ouders vragen hebben over de (werking van) vaccinaties en twijfelen of ze er goed aan doen om hun kind te laten vaccineren.

Ouders van 9-jarigen ontvangen binnenkort een uitnodiging per post voor de BMR- en DTP-vaccinaties voor hun kind. Deze zogenaamde ‘cola’- en ‘sinas’-prikken worden op verschillende locaties in de provincie gegeven in de periode van 4 tot en met 19 oktober 2017.

Tijdens de reguliere afspraken op het consultatiebureau worden er diverse vragen over gesteld. De GGD organiseert deze avonden om deze vragen te beantwooren, omdat tijdens het bezoek op het consultatiebureau beperkte tijd is om deze vragen te beantwoorden.

Gespreksavonden ‘Vragen over vaccinaties’

De avonden zijn met name bedoeld voor ouders die twijfelen of ouders die graag meer willen weten over de redenen achter het vaccineren. Het rijksvaccinatieprogramma zal kort worden toegelicht en daarna is er ruimte voor ouders om persoonlijke vragen te stellen aan de arts.

Deze vragen kunnen gaan over verschillende vaccinaties bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar uit het landelijk rijksvaccinatieprogramma. Reizigersvaccinaties komen tijdens deze avond niet aan de orde.

Drie locaties

Dinsdagavond 26 september in Bedum: de Vlijt 6.
Donderdagavond 28 september in Veendam: Jan Salwaplein 3.
Donderdagavond 5 oktober in Groningen: Eikenlaan 288-6.

De aanvang is om 20:00.

Aanmelden

De gespreksavonden zijn kosteloos te bezoeken. Aanmelden kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen