Studenten Hanzehogeschool Groningen onderzoeken gastvrijheid in Groningse wijken

Foto: Google Maps

Ruim 120 tweedejaarsstudenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan een advies ontwikkelen op het gebied van gastvrijheid voor zes stadswijken in de stad Groningen. De studenten volgen de minor ‘Hospitality in Business’ van de opleiding Facility Management van de HanzeHogeschool.

Het startsein voor het project wordt dinsdag 12 september om 12.30 uur gegeven door wijkwethouder Oude wijken, Roeland van der Schaaf bij winkelcentrum De Beren in de Korrewegwijk.

Opdrachten

Groepjes studenten bezoeken daarna de aan hen toegewezen wijk. Per groep wordt een top 3 van mogelijke gastvrijheidsopdrachten op Instagram geplaatst. Hieruit kiezen de studenten en hun docenten twee opdrachten die ze gaan uitwerken in het advies.

De zes wijken waarbinnen de studenten gaan werken zijn Vinkhuizen, Selwerd, De Paddepoel, Korrewegwijk, Oosterpark en Reitdiephaven. Iedere wijk heeft zijn eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld imago en uitstraling, veiligheid, hygiëne en bevolkingsopbouw. Centraal staat de beleving van de gastvrijheid door en voor de wijkbewoners.

Presentatie

Op vrijdag 3 november presenteren de studenten de acht genomineerde adviezen voor de vakjury (WIJS & Gemeente Groningen) in aanwezigheid van alle studenten en gasten.

Coördinator van het project is Lidy Bosker, docente van het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen. Het project gebeurt  in nauwe samenwerking met de Gemeente Groningen en WIJS (Wijk Inzet door Jongeren & Studenten).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen