Noorderpoort organiseert activiteiten tijdens Week van de Alfabetisering

Foto: Noorderpoort

De eerste week van september staat geheel in het teken van de nationale Week van de Alfabetisering. Deze week worden in heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te besteden aan laaggeletterdheid. Ook Noorderpoort Educatie zet zich in voor meer bewustwording omtrent laaggeletterdheid.

Bewustwording laaggeletterdheid in de regio

Noorderpoort Educatie organiseerde samen met Vluchtelingenwerk en Novo op maandag 4 september de muzikale opening van de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze bijeenkomst werden taalcoaches van inburgeraars in het zonnetje gezet.

De komende week organiseert Noorderpoort Educatie onder andere in Winsum meerdere inlooplessen inburgering en rondleidingen door het Taalhuis in Winsum.

Strips gemaakt door cursisten Noorderpoort

Cursisten van Noorderpoort Educatie spelen ook een grote rol in activiteiten omtrent Week van de Alfabetisering. Donderdag 7 september wordt in Groningen een bijeenkomst georganiseerd waar cursisten van Noorderpoort hun strips, in het Nederlands, presenteren. De cursisten gaan deze strips maken naar aanleiding van een bezoek aan het Stripmuseum.

De prijswinnaars worden op deze donderdag de 7e bekend gemaakt.

Laaggeletterdheid groot probleem in Nederland

Laaggeletterdheid is een groter probleem in Nederland dan veel mensen zich realiseren. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, het lezen van een bijsluiter en het bijhouden van geldzaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen