RUG verwelkomt ruim 2.300 internationale studenten

Foto: Rijksuniversiteit Groningen 2015.

Vandaag, donderdag 31 augustus heet de Rijksuniversiteit Groningen ruim 2.300 nieuwe internationale studenten welkom. De studenten worden officieel ontvangen tijdens een Welcoming Ceremony in De Oosterpoort met toespraken, een braderie en een borrel.

Sprekers op de Welcoming Ceremony zijn onder andere Nobelprijswinnaar prof. Ben Feringa, wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen en Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG.

De RUG begroet jaarlijks studenten van 120 verschillende nationaliteiten. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie.

De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, onder andere door het gedurende 2 dagen aanwezig zijn met een ontvangstcomité op Schiphol. De Welcoming Ceremony is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, vandaar dat gekozen is voor Cultuurcentrum De Oosterpoort.

Programma

De Ceremony begint om 13.00 uur. Na het officiele welkom is er een informatiemarkt over studentenvoorzieningen en -verenigingen. Ook zijn er sportieve- en fietsworkshops en is er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, veiligheid, verzekeringen en bankrekeningen en gezondheidszorg.

De belangrijkste ‘motivational speaker’ voor de nieuwe studenten is professor Ben L. Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde in 2016. Rond 16.30 uur is er een borrel en livemuziek.

Meer dan vijfduizend buitenlandse studenten

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Inmiddels zijn zo’n 30 bacheloropleidingen en het merendeel van de masteropleidingen Engelstalig.

Het aantal buitenlandse studenten aan de RUG, die studeren om bachelor of master te worden is de afgelopen jaren jaarlijks gestegen met zo’n 10 procent, naar circa 5.500 nu.

Daar komen nog ongeveer 800 studenten bij die hier kortere tijd zijn, bijvoorbeeld in verband met een uitwisselingsprogramma, en natuurlijk de promovendi.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen