Hanzehogeschool Groningen verwelkomt nieuwe internationale studenten

Foto: Hanzehogeschool Groningen

Tijdens de Welcome Day op vrijdag 1 september ontvangt de Hanzehogeschool Groningen in totaal ruim 900 nieuwe internationale studenten.

De studenten komen naar de hogeschool om zich te laten inschrijven voor verschillende verenigingen en om informatie te krijgen over Groningen, de Hanzehogeschool en praktische zaken.

Vanuit de hele wereld komen de studenten naar de Hanzehogeschool: van Duitsland tot India, Bulgarije, Israël, Zuid-Korea en Amerika. In totaal zijn er 68 nationaliteiten.

Welkom

De studenten worden na hun officiële inschrijving verwelkomd door Joost van Keulen, wethouder van de gemeente Groningen en Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de hogeschool. Daarna krijgen ze een lezing over de Nederlandse (onderwijs)cultuur en over de sociale activiteiten van de studieverenigingen en ESN Groningen.

Tijdens de informatiemarkt kunnen de studenten informatie ophalen over het Groningse studentenleven. Naast de International Service Desk zijn er ook organisaties aanwezig als de ACLO, een fietsenmaker, de Gemeente Groningen, de mediatheek en het talencentrum.

Pre-Welcome Day

Studenten van buiten de Europese Unie komen op donderdag 31 augustus al naar de Hanzehogeschool Groningen voor de pre-Welcome Day. Tijdens deze dag worden ze geholpen met alle praktische zaken rondom de immigratie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden