Eerste bewoners nieuwbouw Oosterhamriklaan krijgen sleutels

Foto: Woningcorporatie Lefier

De eerste bewoners van de nieuwe woningen aan de Oosterhamriklaan in Groningen hebben deze week de sleutels in ontvangst genomen.

Woningcorporatie Lefier heeft 12 eengezinswoningen voor de sociale huur gerealiseerd aan de Oosterhamriklaan.

Doorstroming

Om doorstroming van gezinnen uit de buurt mogelijk te maken kregen huurders van Lefier uit de Westindischebuurt onder bepaalde voorwaarden voorrang bij de toewijzing. Bewoners kunnen met deze regeling in hun eigen wijk blijven wonen, maar hebben een woning gekregen die beter past bij hun gezinssituatie.

‘Het wachten waard’

De woningen hebben een ruime woonkamer met een open keuken en een bijkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer met tweede toilet. Bewoners hebben in het voortraject een aantal keuzes kunnen maken voor tegels en keuken.

Het bouwtraject heeft langer dan gebruikelijk geduurd omdat Lefier de woningen aardbevingsbestendig wilde bouwen.

Familie Hassel kreeg op woensdag 26 juli de sleutel. Ze waren erg blij dat het nu zover was en dat ze de sleutel in ontvangst konden nemen. Familie Hassel: “Het was het wachten waard”.

Fam Hassel ontvangt sleutel.

Speciale plek voor vleermuizen

Doordat de nieuwe woningen goed zijn geïsoleerd, is er geen ruimte meer voor broedplaatsen tussen de dakpannen of gevels. Daarom zijn een aantal nestkastjes voor vleermuizen aan de gevels opgehangen.

Zes van de 12 woningen zijn toegewezen aan nieuwe huurders. De overige woningen biedt Lefier aan via Woningnet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen