Schoolvakantie regio Noord begint vandaag

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Friesland2k5

De schoolvakantie begint vanmiddag ook in regio Noord. De scholen sluiten vandaag in ons land als laatste regio de deuren.

Basisscholen in regio Midden zijn al twee weken vrij en in regio Zuid begon vorige week de schoolvakantie.

Behalve de start van de vakantie in regio Noord begint ook de bouwvakantie in regio Midden. Meer dan een miljoen Nederlanders gaan op vakantie dit weekend.

Vakantiegangers op weg naar hun bestemming in Nederland of Europa krijgen te maken met veel oponthoud en drukte op de wegen. De ANWB waarschuwt om rekening te houden met files op wegen in binnen- en buitenland.

Verkeersproblemen

Vrijdagmiddag is er veel vakantieverkeer op de weg. Rond Nijmegen worden files verwacht door de intocht van de Vierdaagse. Ook zijn er vanaf vrijdagavond verschillende wegafsluitingen door werkzaamheden. Onder meer is de A28 Utrecht – Amersfoort in beide richtingen afgesloten vanaf 20.00 uur en de A29 gaat dan dicht van Rotterdam richting Bergen op Zoom.

In Duitsland is het ook een van de drukste weekenden van het jaar en worden grote verkeersproblemen verwacht door de combinatie van vakantieverkeer en wegwerkzaamheden. De verwachting is dat het verkeer volledig vastloopt rond Karlsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en bij München.

Ook in België en Frankrijk wordt drukte en oponthoud verwacht door feestdagen en beginnende vakanties. Het centrum van Parijs zal zondag erg druk zijn in verband met de finish van de Tour de France.

Kijk voor actuele informatie op anwb.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen