Meer geld voor behalen vignet gezonde school

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Mediavisie}

Vijftien Groningse scholen zijn afgelopen jaar in een traject gegaan om het vignet ‘Gezonde School’ aan te vragen. Hierbij zijn al vijf vignetten toegekend. De Gemeente Groningen heeft gezien dit succes besloten om ook voor 2017-2018 budget beschikbaar te stellen om scholen extra te ondersteunen om dit vignet te behalen.

Samenwerking

De Gezonde School aanpak is de manier voor een school om een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheid van leerlingen en het leerklimaat op de school. De Gezonde School is een initiatief van het RIVM.

Via het vignet Gezonde School kunnen scholen dit zichtbaarder maken en dit is de reden voor de gemeente om een samenwerking aan te gaan met de Hanzehogeschool Groningen en de GGD. Er is geld beschikbaar om de scholen te stimuleren en te ondersteunen.

Ondersteuning

Er kan op meerdere manieren ondersteuning worden verleend. Zo kan een school een vergoeding ontvangen ter compensatie van de uren die een vak-/ groepsleerkracht kwijt is met het aanvragen van het vignet.

Ook is er geld beschikbaar om nieuwe onderwijsmethodes aan te schaffen en een deskundige kan ondersteunen op inhoud of in het proces. De coördinatie en deskundigheid vallen onder verantwoordelijkheid van de Hanzehogeschool.

Thema’s

Het vignet kan aangevraagd worden op diverse thema’s. Bijvoorbeeld Bewegen & Sport, Voeding en Welbevinden. Dit zijn ook de thema’s die binnen de gemeente het meest worden gestimuleerd vanuit verschillende projecten, zoals B-slim, Groningen Fit en Vreedzame School/Wijk.

De Hanzehogeschool vindt het belangrijk dat studenten van de Pedagogische Academie dit meekrijgen in hun studie, want de toekomstige leerkrachten vervullen hierin een voorbeeldrol. Deze extra ondersteuning komt via de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen en GGD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen