WarmteStad start vandaag met aanleg warmtenet Noordwest

Foto: De Redactie

WarmteStad start vandaag, maandag 3 juli met de aanleg van het Warmtenet Noordwest op Zernike Campus. Daar bevindt zich de warmtebron die tal van gebouwen, kantoren en wooncomplexen op Zernike en in de stad gaat voorzien van aardwarmte.

De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk in de zomervakantie gepland, gezien de mogelijke overlast.

Omleidingsroute

Vanwege de aanleg van het warmtenet is een gedeelte van de straat Blauwborgje, tussen De Mudden en de hoek van het sportcentrum ACLO volledig afgesloten van 3 juli tot en met begin september. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. De Mudden en het sportcentrum blijven bereikbaar. De aanleg van het gedeelte in De Mudden en Zernikelaan vindt plaats in de periode september/oktober.

In totaal zijn 48 bomen gekapt op de groenstrook ten westen van het sportterrein, tussen Blauwborgje en het Jaagpad. Ook het fietspad tussen het Jaagpad en Blauwborgje is vanaf 26 juni afgesloten voor verkeer totdat ook het warmtenet in dit gebied is aangelegd. Fietsers richting Zernike worden omgeleid. Op de groenstrook worden daarna weer nieuwe bomen en struiken geplant.

Toekomst

Zodra het warmtenet op het Zerniketerrein is aangelegd, wordt gestart met het verdere tracé, dat onder de Ringweg doorgaat, richting Paddepoel-Noord, Selwerd en andere stadsdelen.

Dit najaar wordt ook gestart met het aanleggen van de daadwerkelijke geothermiebron, die het warme water op gaat pompen. In de toekomst worden hier meer dan 10.000 huishoudens en op Zernike Campus verschillende gebouwen van de RUG en de Hanzehogeschool van duurzame warmte voorzien in plaats van aardgas.

 

(Bron: warmtestad.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen