Jumbo bezorgt online bestelde boodschappen elektrisch in Groningen

Foto: Communicatie Jumbo

Sinds vandaag rijdt in Groningen de eerste volledig elektrische bezorgauto van Jumbo rond. Wie in de binnenstad van Groningen online bestelt, krijgt de boodschappen vanaf nu thuisbezorgd met de elektrische Street Scooter.

De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis levering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit én het klimaat. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities van Jumbo; zuinig zijn op elkaar en op de wereld om ons heen.

Roy van Keulen, directeur Online: “Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.”

Ambitie

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Volgende week zal ook Utrecht volgen.

Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Jumbo Supermarkten

Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er bijna 350 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis.

Jumbo heeft begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen. In mei 2017 opende Jumbo het nieuwe concept Foodmarkt City by Jumbo. Hierin combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place op het gebied van lekker en dagvers eten en drinken uit eigen keuken en bakkerij voor het ontbijt, de lunch en avondeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen