Op- en afrit Oosterpoort sluiten definitief

Foto: Google Maps

De op- en afrit van de Oosterpoort naar de Zuidelijke ringweg gaan definitief dicht.

De toerit van de wijk Oosterpoort naar de ringweg sluit maandag 26 juni definitief. Het verkeer rijdt dan voortaan via de Europaweg.

Deze maandag start aannemer Combinatie Herepoort met de voorbereidingen voor de treinvrije perioden van 6 tot en met 14 augustus. In deze periode rijden geen treinen tussen Groningen en Assen.

Ter voorbereiding van werkzaamheden aan de spoorwegovergang Esperantostraat, gaat de aannemer kabels en leidingen op die plek inventariseren en wordt een deel van de huidige geluidsschermen afgebroken. Ook worden barriƫrs met geluidschermen aan de bovenkant van de toerit geplaatst.

Afrit definitief dicht

Ook de afrit van de wijk Oosterpoort gaat definitief dicht vanaf 31 juli. Het verkeer maakt dan ook gebruik van de afrit Europaweg.

Esperantokruising

Vanaf deze dag is er ook tijdelijk overlast bij de Esperantokruising. De kruising ligt eruit van 31 juli tot en met 14 augustus tijdens de werkzaamheden aan de afrit. De Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom zijn deels afgesloten vanaf maandag 31 juli tot en met maandag 14 augustus. Ter hoogte van de H.L. Wichersstraat en in het Oude Winschoterdiep wordt gewerkt aan het moer- en persriool.

Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Europaweg

De nieuwe route naar de Oosterpoort gaat voortaan via de Europaweg. Groningen Bereikbaar verwacht dat het Europaplein het extra verkeer aankan. Het verkeer vanaf de Europaweg krijgt wel langer groen licht, waarmee geprobeerd wordt de doorstroming goed te houden. Ook worden in de zomer aanvullende maatregelen getest op de Europaweg om de doorstroming te bevorderen.

Nieuwe ringweg

Op de plek waar nu de toe- en afrit Oosterpoort liggen wordt de zuidelijke ringweg verdiept aangelegd. Over het verdiepte weggedeelte worden drie ‘deksels’ gelegd. Hier bovenop komt een nieuw groen gebied: het Zuiderplantsoen.
(Bron: Aanpak Ring Zuid)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen