Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2017 bekend

Foto: Groninger Ondernemingsprijs 2017

De tien genomineerde bedrijven voor de titel ‘Groninger Ondernemingsprijs 2017’ zijn maandag door de jury bekend gemaakt. De 20e editie van deze prestigieuze ondernemingsprijs kent opnieuw een mix uit Stad en Ommeland.

Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk.

In alfabetische volgorde zijn dit de genomineerden:

  • Century Autogroep (Groningen)
  • The Factor E (Groningen)
  • Holthausen Groep (Hoogezand)
  • InnoCore (Groningen)
  • Inter-Psy (Groningen)
  • MF Shipping Group (Farmsum)
  • Organ Assist (Groningen)
  • SealteQ (Stadskanaal)
  • Target Holding (Groningen)
  • Team 4 Architecten (Groningen)

Pitchpresentaties

De komende maanden worden de genomineerden geïnterviewd door specialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen.

De jury ontvangt hiervan een uitgebreide gespreksnotitie, die zij meewegen in hun preselectie van drie finalisten.
Deze preselectie kan alleen nog beïnvloed worden door de pitchpresentaties, die de tien bedrijven mogen houden tijdens de Nominatiebijeenkomst op 25 september.

Daar maakt de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend. Sinds de invoering van de pitchpresentaties is de voorgenomen Top 3 elke keer nog veranderd.

Bedrijfsscan en bedrijfsbezoek

De drie finalisten staat een bedrijfsscan te wachten: een grondige financiële en organisatorische doorlichting. Daarnaast krijgen ze de jury op bedrijfsbezoek, die met eigen ogen komen kijken hoe de bedrijven presteren en hoe de sfeer en de bedrijfscultuur is.

De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza Groningen. De finale is dit jaar op donderdagavond 30 november 2017.

Jury Groninger Ondernemingsprijs

De jury bestaat uit: juryvoorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken), Eelco Koehoorn (VNO-NCW-MKB-Noord), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Erik Jan Worst (OPHTEC) en Rienk Jan van der Kooi (ESKA: winnaar 2016).

“We hebben dit jaar een ijzersterke lijst, met prachtige en zeer uiteenlopende bedrijven”, aldus Juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen. “Ze komen uit Stad én Ommeland, vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe economie: online en offline. Er zit maakindustrie tussen, technische en medisch-technische dienstverleners, maar ook creatieve industrie en zorg. Het laat weer eens zien hoe veelzijdig en sterk onze regionale economie in Groningen is. Ik verheug me nu al op de bedrijfsbezoeken en de finale!”

Kijk voor meer informatie op de website ondernemingsprijs.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen