Woningcorporatie De Huismeesters verstevigt 90 balkons in De Wijert

Foto: Google Maps

Woningcorporatie De Huismeesters gaat 90 balkons van drie woongebouwen in de wijk De Wijert verstevigen. Het gaat om woningen aan de Reviusstraat, Camphuysenstraat en Spieghelstraat.

Uit resultaten van een voorlopig onderzoek is geconstateerd dat in drie woongebouwen in de wijk De Wijert in Groningen de balkons aan de achterzijde niet aan de huidige bouwnorm voldoen, meldt de woningcorporatie. Dit blijkt uit de resultaten van een voorlopig onderzoek.

De veiligheid van de bewoners staat volgens de Huismeesters voorop. De bewoners van de in totaal 90 woningen mogen daarom tijdelijk geen gebruik maken van het balkon totdat er aanvullende maatregelen zijn genomen.

Balkons verstevigen

De woningcorporatie laat stempels (metalen palen) plaatsen onder alle balkonplaten aan de achterkant van het gebouw. Deze stempels zorgen voor extra ondersteuning, waardoor de bewoners de balkons weer kunnen gebruiken.

Alle balkons aan de voorkant van de woningen voldoen aan de huidige bouwnorm. Bewoners kunnen van deze balkons wel gebruik blijven maken.

Er wordt een vervolgonderzoek ingesteld om precies te weten wat er aan de hand is en wat de beste definitieve oplossing is.

De bewoners van de betrokken woningen en de gemeente Groningen zijn inmiddels geïnformeerd.

 

(Bron: De Huismeesters)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen