Nationaal Coördinator Groningen start adviespunt voor bedrijven

Foto: Publiek Domein

Bedrijven kunnen vanaf donderdag 11 mei met vragen of voor advies over de gevolgen van bodembeweging terecht bij het Bedrijven Adviespunt Bodembeweging.

Het adviespunt is een initiatief van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). “Uit gesprekken met ondernemers en ondernemersverenigingen bleek dat bedrijven behoefte hebben aan specifieke informatie over gevolgen van bodembeweging. Met de lancering van het Bedrijven Adviespunt Bodembeweging speciaal voor bedrijven, komen we tegemoet aan deze wens”, aldus NCG Hans Alders.

Naast het digitaal informatieplatform www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/bedrijven bestaat het adviespunt uit een ondernemersadviseur die speciaal is aangetrokken om ondernemers actief te informeren, adviseren en te begeleiden als ze tegen problemen met bodembeweging, zoals aardbevingsschade aanlopen.

Informatieplatform

Op de website van de NCG is een deel speciaal ingericht voor bedrijven. Ondernemers kunnen daar informatie vinden over schade en versterken en regelingen die speciaal op bedrijven gericht zijn. Daarnaast is er te vinden welke organisatie zij kunnen benaderen voor de afhandeling van bedrijfsspecifieke vragen en –problemen zoals omzetschade.

Al deze informatie en de contactgegevens van de ondernemersadviseur zijn te vinden op www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/bedrijven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen