Witkar autodelen van start in Groningen

Foto: Mercedes-Benz Nederland B.V.

Het autodeelconcept van Witkar, waarbij via een slimme app een auto gehuurd kan worden, is donderdag gestart in Groningen. Het startschot werd gegeven door wethouder Paul de Rook en de oorspronkelijke bedenker van Witkar, de Amsterdamse Luud Schimmelpennink.

Witkar heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Groningen, nadat het ‘freefloating’ autoverhuurconcept in 2015 in Rotterdam is gestart.

Slimme app

Er worden honderd smart forfours ingezet, die via een slimme app voor een halve cent per seconde te huren zijn. Dat tarief is gemaximeerd op € 54 per 24 uur, inclusief brandstof en gratis parkeren in geselecteerde steden en locaties in Nederland.

Dankzij de app is de auto te vinden en te ontgrendelen. De huurperiode gaat op dat moment in. Afhankelijk van de gewenste gebruiksduur kan de klant kiezen voor afrekenen per seconde (€ 0,005), per 10 minuten (€ 3) of per 24 uur (€ 54). Bij het 24-uurs tarief is 150 km vrij rijden inclusief brandstof inbegrepen. Alle prijzen zijn inclusief BTW en voor schade is er geen eigen risico.

Hemmie Kerklingh van Witkar over het autodelen: “Met Witkar bieden wij de gebruiker de meest eerlijke en vrije mobiliteitsoplossing en de meest flexibele aanvulling op zijn eigen fiets en het OV. Witkar vervangt de tweede of eerste eigen auto.”

De auto’s kunnen ook buiten Groningen worden gebruikt en zelfs in het buitenland. De enige voorwaarde is dat de smart forfour na afloop van de huurperiode weer ergens in de Witkarzone in Groningen wordt geparkeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen