Tien studenten Noorderpoort naar finales Skills Heroes

Foto: Noorderpoort

Tien studenten van Noorderpoort staan in de landelijke finale van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo’ers, waarbij studenten de kans krijgen om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Zes studenten nemen het op tegen andere mbo-toppers van 16 tot en met 18 maart tijdens de Skills The Finals in de RAI Amsterdam.

Finales buiten de RAI

Niet alle finales vinden plaats in Amsterdam. Marnick Winter en Kevin Westerhof doen komend weekend mee aan de de finales voor Lassen in Hengelo.

Op 24 en 25 maart doen de twee Noorderpoortstudenten Egbert van der Bijl en Wiljan Zwart mee aan de finales voor Autoschadeherstel in Groningen.

Skills Heroes in de RAI

Robert Boerema (Webdesigner), Mandy Bossinga (Gastvrouw), Elianne Huibers (Interieuradviseur), Wieke Sijens (Modeontwerper/medewerker mode), Nadine van de Kamp (Modeontwerper/medewerker mode) en Paul Bakker (Autotechnicus) staan in de finale in de RAI.

Spanning begint te komen

Eén van de genomineerden is Mandy Bossinga, student bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme. Ze heeft zich geplaatst voor de finales van Gastheer/Gastvrouw.

Ze is nog vrij rustig over haar finaleplaats: ‘De spanning begint al wel een beetje te komen,’ vertelt Mandy. ‘Maar ik heb een goed gevoel over de voorbereiding. Veel mensen staan klaar om me te helpen waar dat nodig is.’ Zo heeft de ambitieuze studente een ervaren cocktailmaker in de arm genomen, die haar helpt bij het maken en ontwikkelen van cocktails. Ik ken nu de basis voor een goede cocktail.’

Tijdens de finales mag Mandy weinig eigen materiaal meenemen, ze moet het doen met de producten die beschikbaar worden gesteld door de organisatie van de finales van de vakwedstrijden. ‘Dat zie ik eigenlijk als een voorsprongetje. Iedereen begint met een gelijke basis.’

Mandy is binnen Noorderpoort geen onbekende in het uitblinken en het deelnemen aan wedstrijden. Een paar jaar geleden won zij de Sommelier-award voor Duitse wijnen en vorig jaar was de studente één van de genomineerden voor de Noorderpoort Jaarprijs. ‘Ik vind het leuk om aan wedstrijden mee te doen,’ vertelt ze trots. ‘Ik wil altijd meer en op die manier kan ik het beste uit mezelf halen.’

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen