Sem Schilt geeft workshop kickboksen aan studenten Noorderpoort Entree

Foto: Noorderpoort

Vechtsporter Sem schilt geeft donderdag 2 maart een workshop aan studenten van Noorderpoort Entree. De sporter geeft twee kickbokslessen in het kader van de speciale Culturele Week voor de Entreestudenten.

Deze week wordt van maandag 27 februari tot donderdag 2 maart georganiseerd door Noorderpoort. Op maandag 27 februari opent rapper Michael Kenton de culturele week.

Workshops

Zo’n tweehonderd studenten volgen gedurende vier dagen verschillende workshops om kennis te maken met elkaar en met de cultuur van hun medestudenten. Veel workshops staan in het teken van samenwerken.

Zo worden gezamenlijk verschillende lokalen van de Noorderpoortlocatie aan de Pop Dijkemaweg beschilderd met vlaggen die staan voor landen waar veel vluchtelingen vandaan komen, kunnen de studenten deelnemen aan diverse teamsporten zoals basketbal en bossabal en kunnen de studenten hun creativiteit de vrije loop laten tijdens workshops grimeren, zeefdrukken en striptekenen.

Samen tot iets moois komen

De Culturele Week van Noorderpoort Entree is een initiatief van de drie docenten Hans Laan, Frans Voornhout en Akke van der Meer – Hiemstra.

‘Samenwerken en zo samen tot iets moois komen is het doel van deze culturele week,’ aldus Hans Laan.

Veel workshops worden gegeven door studenten van onder andere Noorderpoort Kunst & Multimedia en Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme. Ook NoorderSport verzorgt een aantal actieve sportworkshops.

De Culturele Week wordt afgesloten met het educatieve toneelstuk ‘Vet Gezond’, opgevoerd door het theatergezelschap Theater De Steeg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden