Bewoners aardbevingsgebied kunnen rechtsbijstandverzekering afsluiten

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ MJ Smit

Voor bewoners van het aardbevingsgebied is het mogelijk bij meerdere verzekeraars een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dit blijkt uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Ook de verzekering voor juridische procedures ten gevolge van schade door bodembeweging valt hieronder. Er blijkt door deze verzekeraars geen uitzondering te worden gemaakt voor aanvragers in het aardbevingsgebied ten aanzien van andere gebieden in Nederland. Het Verbond van Verzekeraars heeft deze bevindingen bevestigd.

Verzekeraars

Bewoners van het aardbevingsgebied kunnen onder andere bij ARAG, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Averó een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Deze verzekeraars hanteren geen bijzondere voorwaarden.

Wel geldt een algemeen verzekeringsprincipe. Er kan geen verzekering worden afgesloten voor een voorval als het voorval al heeft plaatsgevonden.

NCG monitort of er voldoende partijen zijn waarbij een rechtsbijstandsverzekering kan worden afgesloten.

Problemen bij NCG

Bewoners die toch problemen ondervinden om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kunnen dit bij NCG melden. Door een e-mail te sturen naar info@nationaalcoördinatorgroningen.nl of te bellen met 088 041 44 44. Ook als de verzekeraar volgens de bewoner onredelijke voorwaarden stelt.

Meer informatie over rechtsbijstandverzekeringen en overige mogelijkheden voor (rechts)hulp vindt u op de website www.nationaalcoordinatorgroningen.nl onder het thema schade.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen