Wereldkankerdag 2017

Foto: Google Maps

Vandaag, zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Deze dag staat dit jaar in het teken van ‘aandacht voor naasten’.

Het thema van Wereldkankerdag dit jaar is ‘Wij kunnen. Ik kan.’ Hoe kunnen wij samen en individueel bijdragen aan het verlichten van de impact van kanker.

De naasten staan centraal: partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker. Ook op hún leven heeft de ziekte een enorme impact.

In het hele land zijn activiteiten georganiseerd. In de provincie Groningen zet het Hamelhuys in Groningen de deuren open, vindt de 7e Bedumer Winterloop plaats ten behoeve van kankeronderzoek en houdt het Behouden Huys in Haren open dag.

Open huis in het Hamelhuys

Inloophuis Hamelhuys organiseert in het kader van Wereldkankerdag van 12.00 uur tot 16.00 uur een open dag, waarop je kennis kunt maken met wat het inloophuis mensen met kanker en hun naasten allemaal te bieden heeft.

Meer informatie: www.hamelhuys.nl

Bedumer Winterloop

Deze zaterdag vindt de zevende editie van de Bedumer Winterloop plaats tijdens Wereldkankerdag. De sponsorloop komt geheel ten bate van het UMCG Kanker Researchfonds.

‘Deelnemers aan de Bedumer Winterloop ondersteunen de aanschaf van een CO2-schud-broedkast om nieuwe kankergeneesmiddelen sneller en beter in het laboratorium te produceren. Daarnaast ondersteunen zij microzeven om circulerende tumorcellen te verzamelen om behandelsucces te voorspellen bij individuele kankerpatiënten’. (Bron: bedumerwinterloop.nl)

Naast de Winterloop zelf worden extra activiteiten georganiseerd, waaronder een Glazen Huis, waaring dj’s vanaf vrijdagavond vierentwintig uur lang platen draaien, die voor een donatie kunnen worden aangevraagd. Op de dag van de Winterloop wordt gestart met een ontbijt verzorgd door de lokale horeca.

Ook Oké Hairstyling houdt dit jaar voor de derde keer een 24-uurs knipmarathon vanaf die begint op de avond voor de Bedumer Winterloop. De kapsalon haalde vorig jaar bijna 9.000 euro op voor het goede doel.

Inschrijven voor de Bedumer Winterloop kan vanaf 12:45 uur in de sporthal aan de vlijt 12 in Bedum.

De Winterloop zelf start om 13.30 uur met de basisschool groep 1 en 2, wandelaars, om 14.30 uur volwassenen en jeugd, 15.30 uur Jeugd tot en met 12 jaar en afsluitend met de bedrijvenloop om 16.30 uur.

Voor meer informatie: bedumerwinterloop.nl

Open dag Het Behouden Huys

Het Behouden Huys in Haren opent deze zaterdag van 11.00 uur tot 15.30 uur haar deuren voor belangstellenden. Mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, hun naasten, partners, kinderen, nabestaanden, zorg-professionals en andere geintereseerden kunnen op deze dag een kijkje nemen in het psycho-oncologisch centrum.

Ook zijn er presentaties, rondleidingen, een workshop en een expositie.

Voor meer informatie: behoudenhuys.nl/opendag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen