Kom sfeer proeven tijdens de Open Dagen van Noorderpoort

Foto: De Redactie

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen samen hun ouders of verzorgers de sfeer proeven tijdens de Open Dagen van Noorderpoort. Op vrijdag 27 en 28 januari kan kennisgemaakt worden met docenten en studenten van de scholen van Noorderpoort.

Het thuisvoelen van een student is minstens zo belangrijk.

‘Ouderwijzer’

Op alle scholen wordt veel georganiseerd en zijn er rondleidingen en voorlichtingen. Voor ouders heeft Noorderpoort de informatie gebundeld in de ‘Ouderwijzer’, een boekje met info specifiek gericht op ouders.

Noorderpoort wil toekomstige studenten zo goed mogelijk begeleiden bij het maken van de juiste keuze. De open dagen bieden gerichte informatie over opleidingen en beroepen.

Aansluiting van de arbeidsmarkt op opleidingen

Tijdens de Open Dagen krijgen toekomstige studenten en hun ouders/verzorgers niet alleen informatie over de opleiding zelf, maar ook over stages en de aansluiting van een opleiding op de arbeidsmarkt. Noorderpoort werkt hiervoor nauw samen met bedrijven in de regio.

Activiteiten op de scholen

Op alle scholen is ruimte voor sfeer naast goede voorlichting. Bij Noorderpoort Kunst & Multimedia kunnen bezoekers genieten van allerlei voorstellingen. Bij Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toersime en Noorderpoort Business & Administratie word je door middel van allerlei leuke activiteiten door de school geleid onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook in de regio zijn onze locaties geopend. Bezoekers zijn van harte welkom op de locaties in Delfzijl, Stadskanaal en tevens in Appingedam, Assen, Veendam en Winschoten.

“Winnen met Noorderpoort woordzoeker”

Verder is er ruimte voor leuke acties. Toekomstige studenten kunnen bijvoorbeeld door het oplossen van een puzzel, de zogenaamde Noorderpoort Woordzoeker, leuke prijzen winnen.

Ze maken een foto/selfie en sturen deze naar de social media kanalen van Noorderpoort. Hier worden later ook de prijswinnaars bekendgemaakt.

Tijden Open Dagen

  • In de stad Groningen is de open dag op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari
  • Alle andere plaatsen alleen op vrijdag

    Kijk voor informatie over locaties en tijden op noorderpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen