Alfa-college opent nieuwe locatie aan Hoendiep

Foto: Communicatie Alfa-college

Het Alfa-college opent dinsdag 10 januari een nieuwe locatie aan het Hoendiep door de toename van het aantal inburgeraars. Directeur Marion Arends, van de locatie Admiraal de Ruyterlaan opent de nieuwe locatie aan het Hoendiep 1 in Groningen.

Zes klassen van de afdeling Educatie en Inburgering van het Alfa-college worden gehuisvest op de nieuwe locatie. Ruim honderd inburgeraars, begeleid door zeven docenten en tien vrijwilligers, gaan hier beginnen aan het tweejarige inburgeringsprogramma.

De huidige locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan is te klein geworden, door de toename. Het aantal inburgeraars dat lessen volgt bij het Alfa-college, is sinds 2015 verdrievoudigd tot 500 mannen en vrouwen met verschillende achtergronden.

Inburgeraars zijn leergierig en hebben een drive

Volgens Marcel Werkman en Rudi Knol, managers Educatie en Inburgering, groeit dit aantal in 2017 nog door.

Marcel Werkman is erg enthousiast over de nieuwe locatie en de inburgeraars van het Alfa-college: “Ik zie veel jonge mensen met een enorme leergierigheid en drive. Ze willen snel aan de studie, de Nederlandse taal leren en onderdeel uitmaken van onze samenleving”.

“In de media horen we veel negatieve verhalen over vluchtelingen, maar de ervaringen van het Alfa-college zijn juist erg positief. Wij zien dat ze hun leven vaak snel weer willen oppakken. Als je ziet hoe goed onze inburgeraars de taal spreken na één jaar, dan ben ik daar erg trots op. Vooral als je bedenkt dat wij als Nederlanders hier op de basisschool acht jaar over mogen doen”, aldus Marcel Werkman.

Meer dan alleen een inburgeringstraject

Het Alfa-college biedt inburgeraars niet alleen een goede inburgeringscursus, maar ook mogelijkheden om een vloeiende overgang naar het mbo, hbo of zelfs de universiteit te maken.

Het inburgeringstraject beslaat drie tot vier dagdelen per week. Daarnaast volgt een student in veel gevallen tegelijkertijd al een mbo-studie of doet een taalstage. Tijdens de taalstage, waarbij de inburgeraar de hele dag Nederlands moet praten, doet hij of zij alvast ervaring op in het toekomstige werkveld en leert Nederlandse bedrijven kennen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden