Genomineerden Beste Groninger Film 2016 bekend

Foto: Publiek Domein

De genomineerden van Beste Groninger Film zijn bekend in vier categorieën: beste non-fictiefilm, beste videoclip, beste fictiefilm en beste opdrachtfilm.

Tijdens het IFFR in Groningen op 2 februari maakt de jury de uiteindelijke prijswinnaars bekend.

Het Groninger Forum organiseert van 1 tot en met 5 februari het International Film Festival Rotterdam in Groningen. Voor het derde jaar op rij vindt ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film tijdens het festival.

Genomineerden

Beste Non-Fictie

  • ‘Wat wil je nou?’ van Hans Geluk en Joshua Maldonado
  • ‘Bezness as Usual’ van Alex Pitstra
  • ‘Vier Seizoenen. De Meester Croneschool’ van Ester Kroezenga

Beste Videoclip

  • ‘Modern Life’ van Town Of Saints door Harmen Ridderbos en Bert Alberts
  • ‘Millie ofzo’ van Cazz Major door ShotByBounce
  • ‘Kundalini’ van Headhunterz & Skytech door Anton van der Linden

Beste Fictie

  • ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’ van Joren Molter
  • ‘Nacht van de Fanfare’ van Anna van Keimpema
  • ‘Wat gebeurt er als je springt?’ van Tim Zweistra

Beste Film in Opdracht

  • ‘Het vergeten graf van Anloo’ door Arno Cupédo
  • ‘Southern Cross Schools – Hoedspruit, SA’ door Hilco Jansma
  • ‘Enzyme Engineering’ door Jesper Buijvoets

Jury

De jury kiest uit deze genomineerden de prijswinnaar. De jury bestaat uit: Juryvoorzitter Malou Gorter (actrice, speelt onder andere in de film Tonio), Tom Slootweg (promovendus en docent Film & Media studies), Laura van Zuylen (filmjournalist bij de Filmkrant) en Meindert Talma (muzikant, schrijver en clipmaker).

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het IFFR in Groningen op 2 februari om 21.30 uur aan het Hereplein. De avond wordt gepresenteerd door Bram Douwes.

Deze avond is gratis toegankelijk, maar er moeten online via de website van het Groninger Forum wel kaarten voor worden gereserveerd. Dit is mogelijk vanaf woensdag 25 januari.

Beste Groninger Film-verkiezing

De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. De genomineerden maken kans op een prijs van 1.000 euro incl. btw, te besteden bij de Cine Media Groep en een vertoning in het Groninger Forum. De films zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie en verdeeld over vier categorieën.

Uitzending op OOG TV

Als onderdeel van de prijs die de genomineerden winnen, wordt deze selectie op OOG TV, de lokale omroep van Groningen vertoond. De uitzendingen vinden plaats in drie verschillende blokken op 8, 15 en 22 januari vanaf 12.00 uur.

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod doet tussen 1 en 5 februari Groningen aan.

Het programma wordt bekendgemaakt op de website op donderdag 19 januari 10.00 uur. De kaartverkoop start op woensdag 25 januari om 09.00 uur aan de kassa van het Hereplein en om 10.00 uur start de kaartverkoop online.

Kijk voor meer informatie op www.groningerforum.nl/iffr

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen