Internationale Dag van de Witte Stok in Groningen

Foto: Communicatie Koninklijke Visio

Op de Internationale Dag van de Witte Stok kunnen bezoekers zelf ervaren wat het is om als slechtziende/blinde te winkelen. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, vraagt op de Internationale dag van de Witte Stok met de Oogvereniging, afdeling Groningen, aandacht voor mensen met een visuele beperking.

De Oogvereniging en Koninklijke Visio staan met een informatiestand op de Westerhaven in Groningen. Ze vragen aandacht voor de problemen die mensen met een visuele beperking ervaren op het gebied van mobiliteit.

“Wat is de betekenis van de witte stok met rode bandjes. Welke problemen ondervinden mensen met een visuele beperking tijdens het winkelen, in het verkeer en in openbare ruimtes?” Een looplijn is uitgezet om zelf te ervaren wat het is om als slechtziende/ blinde zich te begeven tussen het winkelend publiek.

Het leven met een visuele beperking en deelnemen in de samenleving vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit.

Visuele beperking

Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Ook kan er sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Internationale Dag van de Witte Stok

Ieder jaar op 15 oktober is er aandacht voor het symbool de witte stok. De witte stok gebruikt iemand met een visuele beperking voor veilig verplaatsen van A naar B.

Koninklijke Visio en de Oogvereniging zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur in het winkelgebied op de Westerhaven in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden