Provincie en gemeente Groningen presenteren uitvoeringsprogramma cultuur 2017-2020

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen en de Gemeente Groningen presenteren gezamenlijk dinsdagmiddag hun uitvoeringsnota cultuur en cultuurnota voor de periode 2017 tot 2020.

Zij doen dit tijdens een persconferentie, waarbij gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk namens de provincie, en wethouder Paul de Rook namens de Gemeente Groningen aanwezig zijn.

In de nota’s staat onder meer welke instellingen de komende jaren subsidie krijgen van provincie en gemeente.

Het Groninger cultuurbeleid gaat uit van zes strategische lijnen, waarvan vier gedeeld worden door stad en provincie en twee specifiek de taak van de provincie zijn.

Dat zijn:

  • Verhaal van Groningen (provincie)
    Ondersteuning van het Gronings erfgoed
  • Sterke basis en ruimte voor vernieuwing
    Zorgen voor een breed en onderscheidend cultuuraanbod. Dit maakt provincie en stad aantrekkelijk voor inwoners en toeristen.
  • Nieuwe verbindingen leggen
    De komende jaren gaan de provincie en de gemeente verbindingen bevorderen tussen instellingen, disciplines, sectoren en privaat en publiek.
  • Een leven lang cultuur
    Het is belangrijk dat mensen in allerlei fasen van hun leven in aanraking kunnen komen met cultuur en dat inwoners goed geïnformeerd zijn.
  • Samenleven met cultuur
    Cultuur is erg belangrijk voor de leefbaarheid in stad en provincie. Het cultureel erfgoed speelt een belangrijke rol bij de beleving van de culturele identiteit van de Groningers.
  • Cultuur als economische propositie (provincie)
    De provincie wil de verbinding tussen cultuur en economie versterken. Nieuwe culturele evenementen krijgen de kans om zich te ontwikkelen.

De provincie en de gemeente hebben nauw samengewerkt bij de totstandkoming van de cultuurnota’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen