Lichte toename WW-uitkeringen in februari in Groningen

Foto: De Redactie

In de maand februari is het aantal mensen met een WW-uitkering in de gemeente Groningen toegenomen met 1,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van het UWV en het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

De toename deed zich voor in de meeste sectoren. Vooral de uitzendbureaus, detailhandel en overige industrie droegen bij aan de stijging. In andere sectoren, zoals de metaalindustrie en zorg & welzijn nam de WW af. Vergeleken met een jaar geleden was het aantal uitkeringen eind februari 8,9 procent lager.

Eind februari ontvingen 5.679 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,8% van de Groningse beroepsbevolking. Dat is een toename van 0,9 procent.

Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen licht af met 0,3 procent. Nederland telde eind februari 153.910 WW-uitkeringen.

Het Centraal Planbureau sprak vorige week de verwachting uit dat de Nederlandse economie in 2023 en volgend jaar blijft groeien, ondanks de inflatie, zwakkere wereldhandel en dalende huizenprijzen. De arbeidsmarkt blijft krap en de werkloosheid loopt slechts licht op.

Voor veel beroepen zijn er nog steeds grote personeelstekorten; vooral in de zorgsector. In de provincie Groningen staan nu 1400 vacatures open. In de zorgsector zijn ook baankansen voor werkzoekenden zonder een zorgdiploma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen