Koud weekendweer met zon op zaterdag en bewolking op zondag

Foto: De Redactie

Het wordt koud dit weekend, waarbij de winterjas nodig is. Zaterdag laat de zon regelmatig zien en zondag is er volgens Weeronline meer bewolking, maar breekt de zon in het noorden nog even door. Wel blijft het overwegend droog.

De zon schijnt zaterdagochtend af en toe. Ondanks dat de temperatuur iets boven nul ligt voelt het de hele dag alsof het enkele graden vriest door een matige noordoostenwind. In de middag zijn er wolkenvelden afgewisseld met zonnige perioden. Het wordt maximaal 2 tot 3 graden. Het Waddengebied maakt kans op een lichte regenbui.

Zondag wordt een overwegend bewolkte dag, met alleen in het noorden van het land af en toe de zon. Het blijft overal droog. De temperatuur ligt maximaal tussen de 2 en 3 graden. Een dikke winterjas is ook deze dag nodig doordat de gevoelstemperatuur aanvoelt onder nul.

Maandag valt af en toe regen en regionaal wat natte sneeuw. De wind neemt iets af en de maxima liggen tussen de 3 en 5 graden. Dinsdag schijnt af en toe zon, maar in de loop van de dag is er kans op (winterse) buien bij temperaturen tussen de 4 en 6 graden.

Na dinsdag en de rest van de week is het licht winters met zon, wolken en af en toe neerslag. Naast regen kan er soms ook wat winterse neerslag vallen. De temperatuur daalt in de nachten tot dicht bij het vriespunt, overdag is het veelal 3 tot 5 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen