Wisselvallig weer begin van de week, kouder bij begin van december

Foto: Publiek Domein

In het begin van de week zijn er tot en met woensdag nog regenbuien. Vanaf donderdag wordt het kouder, meldt Weeronline.

Maandagochtend valt op veel plaatsen wat lichte regen en motregen en de bewolking overheerst. In de middag trekt de regen weg naar het oosten en noorden van het land. In het noorden van het land kan maandagavond en -nacht nog regenen. De temperaturen liggen rond de 8 graden.

Grijs en bewolkt is het dinsdag. Vooral dinsdagochtend is er kans op mist. De maxima liggen tussen de 7 en 9 graden. Het is kouder in hardnekkige mistgebieden. Woensdag overheerst de bewolking en vallen verspreid over het land enkele regenbuien. In het noorden klaart het later woensdag op. De temperatuur blijft steken op 6 graden in het noorden tot 8 graden in het westen.

Donderdag, de eerste dag waarop december start wordt koudere lucht aangevoerd. De wind neemt toe vanuit het noordoosten en het wordt maximaal 3 graden in het oosten en maximaal 6 graden in het westen. Af en toe breekt de zon door, maar de bewolking overheerst.

Daarna wordt het vrij koud met nachtvorst. Vrijdag en in het weekend zijn er vrij veel wolkenvelden, en af en toe schijnt de zon. Het blijft over het algemeen droog en er waait een meest matige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 4 graden, in de nachten vriest het over het algemeen licht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen