Extra geld voor behoud en restauratie karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten

Foto: via Provincie Groningen

De provincie stelt 1 miljoen euro extra beschikbaar voor het behoud en restauratie van karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten. Dat maakte de provincie woensdag bekend.

Het geld wordt gestort in het zogeheten Cultuurfonds Monumenten Groningen. Dit fonds stelt eigenaren van een gemeentelijk monument of karakteristiek en beeldbepalend pand in staat om een lening aan te vragen voor restauratie, herstel, herbestemming en verduurzaming van het pand.

Restauratie oude school

Woensdag 23 november bezocht Mirjam Wulfse (gedeputeerde provincie Groningen) samen met vertegenwoordigers van het Nationaal Restauratiefonds en Prins Bernhard Cultuurfonds een pand in de Sint Walburgstraat in het centrum van Groningen. De bewoner van dit pand restaureert en verduurzaamt een voormalige basisschool met een lening uit het Cultuurfonds voor Monumenten. Het pand krijgt als een cohousing project een nieuwe bestemming. In de oude school komen appartementen met gemeenschappelijke ruimtes.

Extra geld

De provincie stortte eerder al € 2,1 miljoen extra in het fonds. Dit geld is inmiddels bijna uitgeleend. De behoefte aan financiële ondersteuning onder eigenaren is groot. Daarom is nu besloten om eenmalig € 1 miljoen extra beschikbaar te stellen. Het Nationaal Restauratiefonds vult dat bedrag aan met € 350.000. De uitvoering van dit fonds wordt verzorgd door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Restauratiefonds. Op www.restauratiefonds.nl en www.cultuurfonds.nl staat meer informatie.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen