Komend weekend geen treinen rond Groningen, maar bussen

Foto: De Redactie

Komend weekend, op zaterdag 13 en zondag 14 augustus, rijden geen treinen tussen Groningen en Buitenpost, Groningen en Eemshaven, Groningen en Delfzijl en Groningen Europapark en Assen. Dit komt door werkzaamheden aan het spoor op verschillende trajecten rond Groningen.

Deze werkzaamheden bestaan uit het het vernieuwen en onderhouden van het spoor, overwegen en bruggen.

Arriva en NS zetten bussen in. Reizigers moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 45 minuten, meldt Groningen Bereikbaar. Het meenemen van fietsen in de treinvervangende bussen is niet mogelijk.

De treinen rijden wel tussen station Groningen en station Groningen Europapark, maar tussen station Groningen Europapark en Assen rijden treinvervangende bussen.

Overgangen Hoogkerk

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor in dit weekend zijn van vrijdag 12 augustus 23.00 uur tot maandag 15 augustus 7.00 uur twee spoorwegovergangen in Hoogkerk afgesloten. Dit gaat om de spoorwegovergang aan het Hoendiep en bij de Zuiderweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Johan van Zwedenlaan.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig en moeten in- en uitchecken bij de eigen vervoerder. De reiziger checkt in bij het station waar vandaan de reis start en checkt uit op het station van bestemming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen