Lichte daling aantal WW-uitkeringen in juni

Foto: De Redactie

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is licht gedaald. Ten opzichte van de maand mei zijn er 2,4 procent minder mensen met een uitkering.

In de gemeente Groningen daalde het aantal uitkeringen eveneens. De stad telt nu 2.287 mensen met een uitkering. Dat is 24,6 procent minder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

In alle beroepsgroepen neemt het aantal WW-uitkeringen af. Dat geldt vooral onder WW’ers uit de horeca & catering, de bouw en de uitzendbranche. Vooral de WW-uitkeringen onder technisch en transport personeel verminderden.

Vooral de beveiliging biedt goede kansen op werk. De afgelopen twee jaar was er door lockdowns, reisbeperkingen en afgelaste concerten en evenementen ineens veel minder werk voor beveiligers, maar de branche herstelt zich goed.

In het eerste kwartaal van dit jaar stonden in Groningen bijna 200 vacatures open voor beroepen in de beveiliging. Het gaat vooral om objectbeveiligers en daarnaast ambulant beveiligers en parkeerwachters. Werkzoekenden hebben dan ook goede kansen om een baan in de beveiliging te vinden op diverse mbo-niveaus.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen