Helperzoom onder zuidelijke ringweg vanaf maandag ruim twee maanden dicht

Foto: via Aanpak Ring Zuid

De Helperzoom is onder het viaduct van zuidelijke ringweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf aanstaande maandagochtend tot en met vrijdag 9 september. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Voor fietsers en voetgangers wordt er een doorgang gemaakt. Voor hun geldt geen omleiding. Ook bestemmingsverkeer naar het gebouw van DUO en de Belastingdienst kan langs de werkzaamheden rijden.

Het overige verkeer wordt omgeleid via de Haydnlaan, de Helper Brink en de Verlengde Hereweg of via de Goeman Borgesiuslaan en de Verlengde Hereweg.

Bewoners van Helpman kunnen in deze periode met de auto niet via de noordzijde hun wijk in of uit. Zij kunnen tijdelijk rijden via bijvoorbeeld de Helper Brink of De Savornin Lohmanlaan.

De afsluiting is vanwege de aanleg van het kabelkanaal. Dat is een betonnen bak langs de zuidzijde van de verdiepte ligging waarin straks de kabels en leidingen lopen die voor de verdiepte ligging nodig zijn. Hiervoor wordt de weg opengebroken en damwandplanken ingetrild. Het intrillen geeft geluids- en trillingshinder voor de omgeving.

De aanleg van het kabelkanaal gebeurt in fases. De eerste fase is bij de onderdoorgang van de Helperzoom van 4 juli tot en met 9 september. Vanaf 11 juli tot en met 7 oktober volgt de tweede locatie Kempkensberg. De derde fase, eveneens bij de Kempkensberg is van 10 oktober tot en met 25 november dit jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen