Zeven weken werkzaamheden aan zuidelijke ringweg en bij A28 deze zomer

Foto: De Redactie

Komende zomer zijn er zeven weken werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en bij de A28. Dat maakte Aanpak Ring Zuid bekend.

Het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is van maandag 11 juli tot en met vrijdag 26 augustus in beide richtingen dicht. Tijdens deze zeven weken wordt het verkeer omgeleid via de Europaweg en de overige ringwegen.

In dezelfde periode zijn eveneens de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid dicht.

Opnieuw wordt een deel van de zuidelijke ringweg in de zomervakantie afgesloten. “Dit is een handige periode, want het verkeersaanbod is in de zomer veel lager dan op een normale werkdag”, aldus Aanpak Ring Zuid. De zomerwerkzaamheden beginnen dit jaar een week voor de schoolvakanties.

Europaweg – Euvelgunne

De werkzaamheden op het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne bestaan uit het plaatsen van nieuwe lichtmasten, bomen aan beide zijden van de weg en een groene middenberm. “De weg krijgt stukje voor stukje de definitieve aanblik”.

Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd en wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt.

Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken. Op de nieuwe laag komt geluidsarm asfalt. Ook de boog die de oostelijke ringweg met de zuidelijke ringweg verbindt, krijgt nieuw asfalt.

A28

Bij de A28 wordt gewerkt aan de verbreding van de weg. Zowel in juli als in augustus is de A28 tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein een weekend helemaal afgesloten. De toe- en afritten bij Groningen-Zuid zijn deze zomer zeven weken dicht, van 8 juli tot en met 26 augustus. Dat geldt ook voor de nieuwe afrit van de A28 naar het centrum.

Ook elders in de stad zijn deze zomer wegen afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers komen er deze zomer geen langdurige afsluitingen bij.

Kijk voor een volledig overzicht van de afsluitingen en de omleidingen op www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen